Vodite računa o ovome: Ako vam se ovakve modrice na tijelu,nemojte da ignorišete! Ovo se može desiti! – Apotekica

Vodite računa o ovome: Ako vam se ovakve modrice na tijelu,nemojte da ignorišete! Ovo se može desiti!

Redovan pregled ili pak samopregled može vam pomoći da prepoznate ili pak da spriječite stvaranje mnogih jako opasnih bolesti. Više oko 70 posto slučajeva teškog oboljenja mogu da otkriju sami pacijenti. Skoro svaka žena može da pregleda svoje tijelo, ali slabo ko zna kako da se provjeri stanje oka, jezika ili pak kože. Donosimo vam signale na koje biste trebali da obratite pažnju da bi bili zdravi.

AKO NAGLO MRŠATE:

Poremećaj štitne žlijezde može da dovede do toga da ona proizvodi više ili nedovoljno hormona što može da vam stvara probleme sa promjenama težine. Nedosataka sna je jedan od razloga. Budući da vaše tijelo nedovoljno sna navodi kao stres tada se počinje skupljati masnoća. Posjetite ginekologa ili pregledajte hormone.

MODRICE NA TIJELU BEZ RAZLOGA:

Ako vam se počnu stvarati masnice bez razloga, ako su jako često na vašem tijelu to je znak da se nešto dešava sa vašim tijelom. Manice se mogu pojaviti iz nekoliko razloga kao što je to nedostatak vitamina ili bolesti sa krvi. Nedosatak vitamina C može da dovede do problem sa metabolizmom gdje se javljaju modrice.

JEZIK:

Boja vašeg jezika može da vam ukaže i prisustnos neke bolesti. Bijeli sloj označva probleme sa probavom. Ako je jezik jako često bijel i imate probleme sa bolovima u stomaku i tada se javite gaastroenterologu. Problemi sa jetrom ili pak žuči može da dovede do toga da vam jezik bude žut u slojevima. Može da bude i gorak ukus u ustima. Kao i kod ostalih slučajeva treba da idete ljekaru ako vidite ove simptome. Sivi sloj na jeziku predstavlja bolest crijeva i da vam se tijelo dehidriralo.