Za ulazak na sajt kliknite ispod
Svijet je sada počeo da se oprašta od Šuhamera! Otišao je sada jedan od najvećih i najboljih, niko ne može da povjeruje! TUGA VELIKA – Apotekica

Svijet je sada počeo da se oprašta od Šuhamera! Otišao je sada jedan od najvećih i najboljih, niko ne može da povjeruje! TUGA VELIKA

Prije nekoliko dana je cijeli umjetnički svijet zaista potresla jako tužna vijest o smrti jako velikog filmskog režisera Džoela Šumahera. Nažalost, svakog dana mi smo postali svjedoci da sada ovaj naš svijet sada napuštaju velike i poznate ličnosti jer niko nije bio u to vrijeme ni imun ni na vrijeme ni na bolesti koje nas okružuju. Kada je Šumaher u pitanju , svi se odmah povezuju sa jednim od njegovih jako poznatih filmova a ovdje se radi o Betmana, ali postoji još filmova koji su njega uspjeli da proslave kao dobrog i kvalitetnog režisera.

Zaljubljenici u filmove poznato Šumahera su prije svega njega prepoznali i njegov rad sa saradnjom Majkl Daglasom u filmu Falling down, ali mnogi su voljeli i njegov film poznatiji kao Vrijeme za umiranje. Bio je jako poznat i aktuelan filmski režiser u zadnjih 50 godina a umro je u svojoj 81. godini i to od teške bolesti. Sve je to iznenadilo predstavnike filmske umjetnosti pa su mnogi glumci se oprostili sa njim. On je svoj režiserski trag ostavio u filmu Betmen.

On je sarađivao sa jako velikim brojem holivudskih glumaca kao što je to Nikolas Kejdža, Majkl Daglasa i Kifera Saterlanda a filmovi kao što su bili “Falling Down” “8mm” ali i film ” izgubljeni dječaci” mnogiu su smatrali da je on bio jako mračan reditelj u Holivudu te da je priče koje je on obrađivao bile tamne. Filmski svijet je sada izgubio jako velikog umjetnika ali sreća iza njega su njegovi filmovi koji govore o njemu i njegovom postojanju.