Za ulazak na sajt kliknite ispod
Svi ste mislili da limun ima najviše vitamina C! Moramo da vam priznamo da griješite! Ovo su vitaminske bombe koje će vas spasiti od virusa – Apotekica

Svi ste mislili da limun ima najviše vitamina C! Moramo da vam priznamo da griješite! Ovo su vitaminske bombe koje će vas spasiti od virusa

Tokom vrućih ali i hladnih razdoblja vaše tijelo tada pokazuje da mu treba dosta više pažnje i da treba da se izbori sa svim nedaćama koje nam stižu.

Ako vi onda obratite pažnju na hranu koju vi jedete i svoj životni stil tada na taj način treba da pružite svojoj odbrani to jeste svom imunološkom sustavu oružje koje mu treba. Vaše tijelo će da bude zona koja će da se bori protiv neprijatelja.

Kada vam imunitet i cijeli sustav oslabi i postane osjetljiv onda će te znate da je moguće da neka bolest vam napadne. Neki obični simptomi od oslabljenog imuniteta uključuju naime umor, razne infekcije, upale, rekacije koje su povezane sa alergijom i proljev kao i razne infekcije. Svaka zdrava osoba procjenjuje se da dva puta godišnje ima prehledu ili pak gripu.

Osobe koje imaju više infekcija tokom godine moraju da se brinu sa svojim imunitetom. Prehrana i imunitet je jako složen sastav i taj zadatak morate stalno da obnavljate.

Naš imunitet ne voli dijete za mršavljenje ali ne voli ni ti višak kilograma. Da bi mi uspjeli da ojačamo svoje tijelo i imunitet morate da jedete hranu koja ima jako bogate hranljive tvari da bi se tijelo pokrenulo.

Prehrana koja jača imunitet i zdravlje mora da ima proteine, kao one što se nalazi u jajima, ribi i plodovima mora kao i mesu i mliječnim proizvodima. Mahune i žitarice pomažu iminutetu.

U prvi red kada se radi o vitaminu C su paprika, grejp, narandža, limun ali i kiseli kupus i brokula.

2 thoughts on “Svi ste mislili da limun ima najviše vitamina C! Moramo da vam priznamo da griješite! Ovo su vitaminske bombe koje će vas spasiti od virusa

  1. Pingback: generic ventolin

Comments are closed.