Svi se pitamo kako za ovo nismo prije znali: Samo uspite ovu smjesu u odvode i neugodan miris će da bude prošlost! (RECEPT) – Apotekica

Svi se pitamo kako za ovo nismo prije znali: Samo uspite ovu smjesu u odvode i neugodan miris će da bude prošlost! (RECEPT)

Jako veliki broj ljudi se inače nervira radi neugodnih mirisa koji dolaze iz odvoda ali srećom ni smo danas za vas pripremili jedno jako dobro rješenje a ono što je najbolje od njega jeste da se može jeftino napraviti. Nema potrebe da vi trošite pare na neke skupe hemijske preparate već samo ove sastojke možete da pronađate već u vašem domu. Kada se javi neugodan miris, tada biste trebali da znate da se to desilo jer se nakupilo ostataka hrane i da je pravo vrijeme za finalno, glavno čišćenje.

Treba da vodite računa o tome šta bacate u svoj odvod da vam se ovo ne bi desilo jer kada se hrana skupi odvode može se začepiti i stvoriti se neugodni mirisi. Treba da redovno čistite odvode kako se ne bi skupljale bakterije jer to je opasno po vas i zdravlje vaših ukućana.

Danas smo mi za vas pripremili jedan jako dobar i jednostavan način da vrlo brzo zaboravite na ovaj problem i nećete više trebati hemikalije koje mogu da vam naštete zdravlju. Sve što vam je potrebno da bi otčepili odvode i neugodne mirise jeste ova mješavina koja je jako prirodna. Možete da sklonite i mrlje te da uklonite neugodne mirise.

Sve što vam je potrebno jeste:

Oko 4 dcl ocata, tri kašike sode bikarbone i oko 5 litara vode.

Priprema:

Prvo naspite sodu bikarbonu te dodajte malo ocata. Trebate da dodajte malene količine jer će smjesa da pjeni ako vi stavite sve odjednom.

Soda dovodi do pjenjenja. Poklopite ovo sve i čekajte neko vrijeme a nakon toga ostavite sve ovo da djeluje par minuta a nakon toga prokuhajte samo malo vode. Kada sve ovo završite onda čekajte neko vrijeme a kada se vratite vidjet će te da više nema neugodnih mirisa i proces je gotov.

Vaš odvod je ponovo otčepljen i svjež i mirisan.