Svekrva mi je pokazala savršen trik, kako sa samo 3 sastojka! Parket mi je kao nov, a prašinu čistim jednom mjesečno jer ne lijepi se! – Apotekica

Svekrva mi je pokazala savršen trik, kako sa samo 3 sastojka! Parket mi je kao nov, a prašinu čistim jednom mjesečno jer ne lijepi se!

Kada je u pitanju kućanstvo i održavanje doma, sve skoro domaćice znaju koliko od tih poslova zahtjeva puno vremena ali i posvećenosti a mnogi od tih poslova se moraju obavljati skoro pa svaki dan a vrlo česti neki od tih poslova i kada se obave nakon samo par sati izgleda kao da ništa se nije radilo a sutra s emora ispočetka sve raditi. Malo ko zna da cijeni ove poslove i misle da je ženama ovo jako jednostavno i da one sve ovo radi bez muke.

Tako zna se da malo koja domaćica uživa u radu na čišćenju podova kako u kući tako i u stanu a vrlo često su domaćice u velikoj dilemi kako da očiste svoje podove sa nekim hemikalijama koje mogu da kupe na tržištu a to vrlo često može da uništi vaš pod ili da ga ošteti. Sa tim onda izlažemo sebei i svoju porodicu sa jako štetnim tvarima koje ove hemikalije imaju u sebi jer najveći je problem ako imamo i malu djecu u domu.

Sa tim, da bi vi mogli da izbjegnete neke štetne hemikalije, probajte ovaj prirodan recept koji će vam se jako svidjeti i koji će te da koristite.

Potrebno je da uzmete jednu šoljicu ocata i pomješate sve ovo sa 10 kapi esencijalnog ulja a nakon toga svoj parket očistite sa ovom smjesom. A nakon toga sa krpom ili džogerom očistite parket ili vaš pod. Nakon ovoga vaša soba će da miriše svježe, pod će da bude čist a što je najvažnije dezinfikovan. Ako imate i neke tamne mrlje koje su se skupile. uzmite 1/4 ohlađenog crnog čaja i 1/8 šolje ocata i 1 kašiku tekućine namjenjene za pranje suđa, tu možete da dodate i malo soka od limuna, maslinovog ulja i 3 litre tople vode.