Sada na snagu stupa novi zakon vezan za vozačke dozvole: Mnogi su u šoku radi ovih promjena! NIŠTA više neće biti ISTO

Ministarstvo Bosne i Hercegovine u nekom određenom vremenskom periodu kako se očekuje mogli bi da dons neke nacrte kako bi se neke finansije mogle promijeniti. Ova odluka se sada tiče svih budućih vozača to jeste tačnije da budemo precizniji poskupljenju polaganja vozačkih dozvola. Sve auto škole su se sada jako zabrinule jer su mislili ako se usvoji ova zakon to će da bude jako veliki finansijski udarac za sve građane koji planiraju sada da u ovoj godini i narednoj polažu vozačku. Dovoljno su svi građani što se tiče krize imaju problema sa ovim virusom. Niko ne zna šta će i kako će da bude.

Ako kandidati koji žele da polažu samo za B kategoriju, te uspiju da polože iz prve cijena će da bude oko 1.600 KM. To je svakako dosta veća cijena nego li je prije bila. Kada se malo bolje pofleda ova cifra je za sada vea od 800 km od prije i od kako je bilo prije bilo na snazi. Kategorija A se nekako plaćala oko 300 KM ali bi po ovom novom nacrtu ovo moglo da košta oko 700 KM. IZ policije su rekli da su jako zabrinuti sada jer su u narednom periodu mogli desiti da se pojavi jako veliki broj motornih vozila a da osobe nemaju vozačku dozvolu.

Da li će ovaj zakon da bude prihvaćen te da li će cijene da ostanu iste nama sada ostaje da vidimo! Mi se nadamo da će cijena da ostane ista jer je jako velika ekonomska kriza nakon korona virusa.