Rođaci od Esme Redžepove ne prestaju da šokiraju: Ne mogu da se dogovore oko nasljedstva i nakon 4 godine od njene smrti! Od 47 usvojene djece niko joj nije ispunio želju

Prije više od deset godina legendarna romska pjevačica Esma Redžepova je bila jako sretna i veselila se tome da se otvori Dom čovječanstva jednog dana jer sse trebalo desiti da se dom taj otvori u njenoj obiteljskoj kući koja je u sklopu naselja Stuka. Esma je govorila novinarima kako će da dovrši kuću do kraja sve, da nešto još ima da se doradi.

Svi jako dobro znaju da su Esma i njen suprug Stevo Teodosijevski usvojili preko 47 romske djece, a sada Esma iako je imala jako veliku porodicu ona je pomagala djeci od svojih sestara i braće pa se nakon njene smrti pojavili jako veliki problemi koji su bili vezani za njeno nasljedstvo.

Pjevačica Esma Redžepova je umrla u decembru 2016.godine te je iste godine počela da piše i testament i najavila je da će njen muzej biti u Makedoniji no neki od protivnika su se tome protivili ali niko od njene djece koja su usvjena, 47 nije izrazio nezadovoljstvo.

Njena djeca koja su bila usvojena, nisu tražili neka prava već djeca i unuci od njene braće i sestara a veliki broj njih se borilo za autorska prava Esminih pjesama jer je Esma kao pjevačica bila jako poznata međunarodna zvijezda pa su se njeni CD-ovi prodavali širom cijelog svijeta. Prvi je bio Vasko Jovanovski koji je jedno vrijeme pjevao sa Goranom Bregovićem a rekao je da sumnja u istinitost te same Esmine volje i ta autorska prava trebaju da pripadnu Simeonu Atanasovu koji je Esmu svo vrijeme pratio po njenim nastupima i jako se brinuo o njenoj karijeri.