Pogledajte šta se desi kada jedan komšija ne želi fasadu: Kada vidite ovaj slučaj iz Srbije sve će da vam bude jasno! – Apotekica

Pogledajte šta se desi kada jedan komšija ne želi fasadu: Kada vidite ovaj slučaj iz Srbije sve će da vam bude jasno!

Jedan od komšija sa četvrtog sprata u jednoj zgradi na Obilićevom vjencu u Beogradu iako je bio dogovor, je odlučio da on ne želi jednostavno fasadu a da stvar bude još gora u svemu tome, njemu je ta njegova želja i ispunjena. Naima svima nama je poznat koji živimo u zgradi da suživot sa nekim nepoznatim ljudima u zgradi nije nimao lagan i da svako od njih ima neke svoje želje ali prohtjeve. Rezultat jedne takve farse jeste bi predmet podsmijavanja zadnjih nekoliko dana u cijelom Beogradu. Ko god je ovo vidio bio je u blagom šoku.

Cijela zgrada je bila okrečena sa sivom bojom,ali samo oko prozora ovog dotičnog gospodina njihovog komšije se bijeli, goli, obični betonski zid. Oko svih prozora je nova siva fasada, obrađeno, a samo oko tri prozora sa cijele zgrade fasade nikako nema. Od kako se ova fotografija pojavila na društvenim mrežama, ne pamti se tolika rasprava i razni komentari koje nikoga nisu ostavili bez smijeha.

Komentari ispod objave su bili raznovrsni a jedan od njih jeste:

-Možda čovjek jednostavno nije imao novca za fasadu.- bio je jedan od komentara sa Facebook-a.

-Ovo može da bude neshvatanje zakona a još manje jeste potezanje istog. Niko nije vlasnik ove fasade pojedinačno. Vi ste samo vlasnik unutrašnje strane zida a sa polja ne. Fasada je naime zajedničko dobro od svih.

-Savjest prema nekom od zajedničkih dobara nije baš razvijeno kada se malo bolje pogleda među plemenima na Balkanu, stoji u jednom do kometara.

-Ovdje, na Balkanu, radi ko šta hoće i šta mu padne napamet jer se zakon ovdje ne poštuje i to je normalno.