Ovo je zaista tuga do neba: Cijeli region u šoku! Djevojčica Iman umrla radi hladnoće i jako loših uslova!!

Malena djevojčica iz Sirije po imenu Iman Ahmed Leyla koja je sa svojom cjelokupnom porodicom radi režimskih napada bila prisiljena da bježi prema granici koja se nalazi sa Tuskom. Ona je nažalost umrla radi jako niskih temperatura ali i loših uslova koji su bili u kampu.

Sirijsko-američko medicinsko društvo koje je poznatije kao SAMS je rekao kako je otac ove sedmice u četvrak u Afrinu u naručju donio malenu djevojčicu koja nije davala znakove života.

U tom saopćenju se navodi kako je djevojčica radi velike pothlađenosti umrla prije nego li je i stigla do bolnice.

Zaposlenik u bolnici u Afrinu je rekao kako su ustanovili da je djevojčica umrla dva do tri sata prije nego li je nju otac i doveo do bolnice, javljaju iz agencije AA.

“Kada je njen otac donio nju, njeno srce nije kucalo. Otac je rekao kako su njih dvoje živjeli u baraci koja nije imala ni ti prozore ni vrata i da su bili oboje pod jako niskim temperaturama. Predpostavljamo da je djevojčica umrla radi hladnoće. Otac kada je nju donio ona je bila ledena kao led.”

U izvještajima iz te bolnice se navodi kako je djevojčica imala godinu i po i imala je samo 4.5 kilograma. Navodi se da je djevojčica između ostalog bolovala od cerebralne atrofije.

Porodica je radi ruskih i režimskih napada iz Istočne Gute koja je pod Damaskom, 2018.godine izbjegli su Idlib. Radi napada koji su izvedeni, bili su prisiljeni da napuste svoju državu i odu na granicu sa Turskom.