Za ulazak na sajt kliknite ispod
Ovo je zaista nevjerovatno! Srbi uveliko svojoj djeci daju ova imena misleći da su ovo stara Srpska imena ali prave veliku grešku – Apotekica

Ovo je zaista nevjerovatno! Srbi uveliko svojoj djeci daju ova imena misleći da su ovo stara Srpska imena ali prave veliku grešku

Kada postanes roditelj je ustvari najbolja i najljepša uloga na svijetu i u životu jednog pojedinca. Ova uloga se ne može objasniti ni ti opisati riječima nego se jednostavno mora doživjeti. Vjerovatno ste se tokom svog života pitali koje vaše ime ima značenje te kako ste ga dobili. SIgurno smo kao mali mnogo puta željeli da se drugačije zovemo ali naravno situacije je bila sasvim drugačija.

Jedno od velikih problema presstavlja za roditelje jeste koje će to ime da daju svojoj bebi. Roditelji se naime mjesecima prije dogovaraju koje ime će to dati djetetu. Morate da budete svjesni i da stalno razmišljate o tome da kada dajete ime djetetu da to nosi jako veliku odgovornost i da će dijete to ime da nosi cijeli svoj život. Naročito morate da pazite kada dajete ime djetetu jer dok su maleni,djeca mogu da ih zezaju, jer mi živimo u okruženju koje je jako okrutno. Mi imamo pojavu starih imena koja su toliko bili specifični na ovim prostorima, ali oni polako i polako nestaju ali na svu sreću dosta ljudi jednostavno njeguju tu tradiciju starih imena.

Na primjer jako je veliki trend sada na našim prostorima jeste da se daju imena iz Arapske kulture pa tako imamo ime Sara koja je inače Arapskog porijekla a to znai vladarica, i knjeginja. Tako možemo da govorimo o imenu Ema koja je skraćenica od Emilije, pa isto tako može da bude skraćenica od Emira. Tu spada i ime Hana koja znači inteligentna i iskusna.