Za ulazak na sajt kliknite ispod
Ovo je savršen trik kojim možete da riješite se dosadnih MUHA i komaraca kako u domu vašem tako i u dvorištu gdje sjedite i odmarate se! (FOTO) – Apotekica

Ovo je savršen trik kojim možete da riješite se dosadnih MUHA i komaraca kako u domu vašem tako i u dvorištu gdje sjedite i odmarate se! (FOTO)

LJETI svi imamo probleme sa insektima, sa muhama i sa komarcima koje nikada ne možemo da otjeramo iz svojih domova ali i svojih dvorišta. Ma koliko se trudili da ih spriječimo da oni uđu u našu sobu, oni uvijek pojure i počnu da nas nerviraju i da zuje nam oko glave i nerviraju radi toga.

Jedan od životnih vijekova jedne muhe jeste mjesec dana, 30 dana što sa našeg stajališta nije to toliko puno ali problem je što se u tom vremenskom razdoblju množe i njihov broj se tada jako brzo poveća. Kao što neki od njih umru dešava se da novi se rađaju i nema razdoblja da možete da provedete dane u prirodi bez dosadnog zujanja oko glave i ujeda koje mogu da vas povrijede. Postoje sada razne hemikalije koje mogu da jamče da će te ih vi vrlo brzo da uklonite sve insekte koje vas muče i to nije istina i to nije dugoročne rješenje u tome. Ali postoji i sada jedno sasvim prirodno rješenje ovih uljeza koje može da bude prije svega i efikasno. Za ovaj prirodan recept vam je potrebno samo dva sastojka a to su klinčići i limun koji sigurno imate u svom domu a klinčiće možete da nabavite u bilo kojoj radnji.

Ono što treba da uradite jeste da skuhate pola limuna i stavite nekoliko klinčića unutra . Držite ovaj limun na stolu gdje sjedite u sobi ili napolju i tako će te moći da se družite bez muha. Ovaj trik je super i prikladan i možete da ponesete limun sa sobom kada krenete na izlet u prirodu.