Za ulazak na sajt kliknite ispod
Ovo je prava i najveća tajna baštovana! Ako uradite samo ovo, treba da znate da će vaš paradajz i krastavice da rastu kao lude – Apotekica

Ovo je prava i najveća tajna baštovana! Ako uradite samo ovo, treba da znate da će vaš paradajz i krastavice da rastu kao lude

Ukoliko vi spadate u red onih osoba koji uživaju u sadnju raznih vrsta povrća u svojoj bašti vjerujemo sada da će te vi biti oduševljeni kada saznate da postoje neke trikovi prilikom sadnje paradajza i pripremanje mjesta.

Nama je sada svima poznato da mnogo faktora i mnogo razloga imaju koju mogu da utiču prije svega na rast i na razvoj ovog prije svega zahtjevnog povrća koji ima posebne trikove da bi uspjeli. Jedna dama je ipak odlučila da sada podijeli sa svima savjete pomoću koje njen paradajz može da izgleda jako dobro i da rodi skoro cijele godine i da plodove uberete.

Jedna od najvažnijih stvari na koje morate da obratite pažnju da odaberete koju sortu paradajza će te da koristite i koji tip zemlje će te da koristite da bi sadili paradajz. Pogledajte koji korak morate da pratite:

-Paradajz prije svega mora i treba da ima super i dobru cirkulaciju a prije svega mora da ima preko 10 sati dnevnog svjetla. Prilikom sadnje morate da vadite računa o tome da bude dobro cirkulacija.

-Vodite računa o tome da vaš paradajz dobro izgleda a mora da ima dobru boju i strukturu.

-Paradajz mora da se sadi u dva maha. Tri nedelje nakon što ste poadili. Nakon tri sedmice posadite prvu turu te onda posadite u jednu turu u baštu. Tako će te da imate va seta a samim tim imate plod cijelu godinu.

-Paradajz mora da se sadi u dva maha. Tri nedjelje nakon što ste zasadili. Nakon tri sedmice kada ste posadili prvu turu, onda je potrebno da posadite još jednu turu u istoj bašti. Tako ćete imati dva seta, a samim tim ćete dobiti plod tokom čitavog ljeta.

-Pokušajte da smanjite rizika od napada štetočina. Najbolja i najjeftinija opcija jeste prskanje plavim kamenom.