Za ulazak na sajt kliknite ispod
Ovo je jedina i prava tajna baštovana: Ako uradite ovo, vaš paradajz će da raste kao lud! Bit će sladak i bogat (SAVJET) – Apotekica

Ovo je jedina i prava tajna baštovana: Ako uradite ovo, vaš paradajz će da raste kao lud! Bit će sladak i bogat (SAVJET)

Ukoliko vi spadate u red osoba koja voli sadnju raznog voća i povrća u svom dvorištu onda će te se jako iznenaditi i jako će te sretan biti jer ste saznali za ovaj trik koji smo danas za va spremili a koji će vam pomoći da tokom ove godine i ove sezone da imate velike količine paradajza.

Paradajz je povrće koje svi mi volimo jao da jedemo a to je jedno i najzdravija vrsta povrća koja postoji i koji svi sa ljubavi volimo da jedemo. Svi mi znamo da zaista postoji jako veliki broj i faktor koji može da utiče na razvoj i rast da bi pod sazrio na pravi način.

Jedna gospođa je odlučila da podijeli na društvenim mrežama jedan super trik i jedan savjet te je odmah naglasia da su sve njene komšinice krajnje ljubomorne jer je samo njena bašta puna paradajza i koji je zdrav i prirodno uzgojen.

NA OVO TREBA DA OBRATITE PAŽNJU:

  1. Paradajz hoće dobru cirkulaciju zraka

Kada odlučite da sadite paradajz uvijek tražite i pravite dobro svjetlo i dobro mjesto koje je puno zraka jer paradajz mora da bude 10 sati direktno na suncu tokom cijelog dana. Ako sadite paradajz stavite razmak jer će tako da bude bolja cirkulacija.

2. Kada birate rasadu to treba lijepo da izgleda

Pod ovim se smatra da je on zelene boje i da ima razgraatu strukturu. Loše sadnice nikada ne mogu da se razviju u dobru biljku kao što smo rekli mora da bude kvalitetna sadnica. Isto tako vidite računa o korijenu biljke i njene grane. Što više grana ima, bit ce vise paradajza.