Za ulazak na sajt kliknite ispod
Ona je svaki dan jela kombinaciju meda i bijelog luka: Evo šta se njenom tijelu desilo za 7 dana! Sve žene ovo žele da probaju! – Apotekica

Ona je svaki dan jela kombinaciju meda i bijelog luka: Evo šta se njenom tijelu desilo za 7 dana! Sve žene ovo žele da probaju!

Svi jako dobro znamo koliko je sam bijeli luk zdrav za cijeli ljudski organizam. Danas smo mi za vas pripremili jedan jako dobar i efikasan recept koji će vam se jako svijeti i koji može da vas regenrira i osvježi cijeli vaš organizam.

Bijeli luk je jedan od najzdravijih i najboljih namirnica na cijeloj planeti od davnina se to koristi u ishrani ali to je jako dobar i koristan lijek. Mnogo osoba bijelo luk koriste da bi pripremili razna jela i salate ali treba da znate da je jako dobro da se jede i sirov i tada je najbolji i učinkovit.

Ako redovno uzimate bijeli luk može da vam se smanji krvni pritisak i spriječit će se krardivaskularne i srčane bolest koje su bolest svakodnevnice, pogotov u starosti te smanjiti i nivo holesterola u krvi. Bijeli luk može da poboljšava rad kod mokraćnog mjehura i čisti ubrzava rad jetre.

Osim svega to, sirovi bijeli luk ako se uzima na prazan želudac može da bude jako dobar lijek za želučane tegove, sa tim proliv kao i bugrege i cijeli progavni trakt. Bijeli luk je jako korisna i prije sve zdrava namirnica. Bijeli luk je dobro sredstvo za čišćenje i pomaže da se cijelo tijelo očisti od bakterija, parazita, glista, depersija, pa i u nekim najgorim bolestima.

Ljudi jako često koriste bjeli luk i za respiratorne tegobe i probleme. Bijeli luk je jako koristan i pomaže kod raznih bolesti, kod bolesti pluća i kašlja. Možete da ga jedete sirovi ali i pečen u rerni. Najbolje bi bilo da napravite sa medom jer je to energetska bomba.