Obratite pažnju na ovo jer su ovo znakovi da vašem tijelu fali magnezija i radi toga stradaju ovi organi!

Gastroenterolog Kraljevske bolnice po imenu Salfor Jon Shaffer je rekao: Magnezij je jako bitan kao čistač crijeva. Dok mi probavljamo njega, on polako iz naših crijeva kupi tekućinu što govori o tome da se svi trbušni mišići trebaju opuštati a crijeva se tao lakše čiste.

Magnezij se može koristiti kao i laksativ a i dosta je štetniji od toga što mi dobijemo na recept da čistimo tijelo.

Magnezij je jako dobar za crijeva ali je pored toga jako dobar i za sve ostale vitalne procese koji se dešavaju u našem tijelu. Može vrlo lagano i jednostavno da vam pomogne da vaše srce počne preciznije da radi da mišići ce pokrenu i počnu bolje da rade i da se lakše savijaju i na taj način možete da spriječite da ste stalno bolesni i prehlađeni a i ako ste pušači ovo vam može pomoći kod štetnosti pušenja.

Magnezij je jako dobar jer ga ima najviše u zelenom povrću, u nekim vrstama žitarica, u smeđoj riži, mliječnim proizvodima, bilo kojim koje uzimamo, sjemenkama, mesu, plodovima mora ali i ribama. Ako u vašem tijeli ima manjka magnezija može da se dese razne zdrastvene promjene i problemi, problemi sa kostima, sa vašim glavnim organom srcem, jakim migrenama, depresija i sve ostale druge bolesti.

Ako imate problema sa manjkom magnezija i može to dovesti do Parkinsove bolesti ali je jako važno da jedete hranu koja ima u sebi dosta magnezija. Normalna doza koju ljudi trebaju unositi jeste od 300 do 500 mg te je potrebno da se jede zelena hrana, brokule, mogune, kupus, kelj, špinat.