Za ulazak na sajt kliknite ispod
Najpoznatiji ljekar tvrdi: Nije problem 4 šolje kafe ako ih ne miješate sa ovim sastojkom! Velike probleme možete da imate – Apotekica

Najpoznatiji ljekar tvrdi: Nije problem 4 šolje kafe ako ih ne miješate sa ovim sastojkom! Velike probleme možete da imate

Činjenica je da se danas o zdravlju brine puno više nego što je to bilo prije 50 godina ili pak sto godina kada su tada živjeli naši roditelji i naši preci. Danas svi gledaju svoju prehranu i svoj način hrane, radi se istraživanje raznih namirnica, traže se efikasni recepti da bi se mršalo i zdrava prehrana, što manje masti, tada više proteina da se unese i vitamina, manje šećera i tako dalje. Jednostavno da se kaže, općenito smo se mi više počeli brinuti šta mi jedeno kako bi zaštitili svoje zdravlje a nije tako teško kada pogledamo sada da imamo sve recepte na dohvat ruke.

Mi često možemo da vidimo da se ljudi sukobljavaju o tome koliko kafe treba i možete da popijete tokom dana. Kafa je prihvaćena stvar u našoj klimi i mi sa tim jako često počinjemo druženje, dan i sve ostalo. Kafa je za nas manje više nego ritual a ne neka potreba za pićem. U cijeloj našoj regiji se popije oko litar vode i nemate pojma koliko ste popili.

Međutim stručnjaci kažu da to ne treba da se dovodi do pretjerivanja. Poznati ljekar Emir Solaković je rekao da ispijanje do 4 šolje kafe nije toliko problematično ali da ga ne treba miješati u kombinaciji sa mlijekom a to čini jako veliki broj ljudi. Kaže da ispijanje kafe sa mlijekom može da dovede do problema sa probavom ali i problema sa želudcem i tada će te da osjetite jaku bol. Probajte da naučite da pijete crnu kafu ili ako ne možete onda barem bijelu dovedite do minimuma.