Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

NAJNOVIJA VIJEST: Otvaraju se granice, možete da uđete u ove države pod smo jednim uslovom! – Apotekica

NAJNOVIJA VIJEST: Otvaraju se granice, možete da uđete u ove države pod smo jednim uslovom!

Situacija oko granica i problema se nastavlja danas iz dana u dan iako je svih ovih mjeseci tema koja je toliko aktuelna i koja se toliko vrti. Naime kako nam je već svima poznat stanje sa graničnim prelazima postalo sada neizvjesno pa se situacija sada iz dana u dan mijenja, i stanje epidemiološke situacije sada. Sve države sad polako otvaraju svoje granice iako je Grčka rekla dane planira još uvijek da otvori granice za Srbiju a neki spekulišu da bi situacija ovakva mogla da bude do početka naredne godine.

Hrvatske je počela sada na sve načine da spasi turizam i cijelu situaciju pa su tako oni dopuštali svima dokaz da imaju posjedovanje nekretnina ili ljudi koji su već uplatili ljeovanje. Što se tiče sada Srbije, EU nije dala sada zeleno svjetlo za ulazak na teritorij pa su oni sada izdali preporuku što znači da država samo postavlja pravila da bi prešli granicu. Od danas se otvaraju granice za Srbiu od Kipra ali samo za jedan uvijet a to je negativan PCR test koji ne smije da bude stariji od 2 sata i sve to stoji na zvaničnoj stranici vanjskih poslova Srbije. U tom priopćenju stoji da putnik svaki mora da ima propusnicu za let kako bi mogli uopšte da se ukrcaju na avion.

Svi oni koji ne budu imali propusnicu za let moraju da plate kaznu od 300 eura a dokumenti koji su vam potrebni za let mogu da se uzmu ili popune u elektronskoj formi i to za 24 sata.