Ginekolog konačno sada otkrio sve tajne: Da li možete da ostanete trudni tokom onih dana kod žene? Za ovo niko nije znao!

“Mnogo osoba, posebno te žene jako često se pitaju da li je moguće da se ostane u drugom stanju to jeste da zatrudne tokom menstrualnog ciklusa a to je govori dr. Tara Ford koja je inače stručnjak za žensku seksualnost a jasno je objasnila ona kako muškari i žene trebaju da znaju da li možete imati odnose tokom menstrualnog ciklusa a okrila je da li žene mogu uopšte da zatrude čak i kada imaju tada menstruacije a rekla je ovo:”

“Kod nekih dama, žena, djevojaka razdoblje traje do sedam dana a nekada ovulacija može da se poklopi i sa menstruacijom. Osim toga može se desiti da tokom odnosa, preživi do tri dana muška ćelija. Ako uzmete kontracepcijske pilule i uzimate to u vrijeme kada je uobičajno a možete da budete sigurno i kojim se pilulama radi i da li su toliko korisne.”

Menstruacija je inače prirodna pojava koja se javlja kod svake žene a definiše se to kao krvarenje koje se javlja na kraju ovulacije kada se dešava da se oslobađaju jajašća koja nisu tada oplođena. Svaka žena oslobodi krv iz jajnika u roku od 14 dana od tog ciklusa a nakon toga razina hormona kod žena se povećava jer se maternica priprema da bi se oplodila maternica. Kada se oplodnja ne desi, tada se sluznica maternice ljušti i to 14 dana poslije.

Dani menstruacije zavise od žene i žene, traje od 3 do 8 dana javlja se periodu od 26 fo 34 dana. Ovulacija se dešava tokom ciklusa i to je idealno za trudnoću i tada se jajašca puštaju u maternicu i žena može da zatrudni i ako je u onim danima.