Za ulazak na sajt kliknite ispod
Evo muštuluk za sve građane: SVI KOJI spadaju u ove kategorije dobit će određenu sumu eurića od države! Provjerite sada da li i vi spadate tu? – Apotekica

Evo muštuluk za sve građane: SVI KOJI spadaju u ove kategorije dobit će određenu sumu eurića od države! Provjerite sada da li i vi spadate tu?

Otkako je sada korona zavladala u našem regionu, konkretno sada Srbijom pokušava se da se nađe način kako bi se sačuvala prije svega ekonomija ove zemlje pa se tako sada stalno uvode neki novi paketi mjera da bi se moglo pomoći i da bi ekonomska kriza koja je uzrokovana pandemijom korona virusom jednostavno se smanjila. ONO što sada svi vi treba da znate i da shvatite jeste da je sada cijeli svijet u istom problemu, i da još uvijek i eke jako velike svjetske slike sada prolaze kroz jako veliki problem pa tako nije ni čudo da se kriza osjeti i nekim manjim državama koje su dosta skromije od nas.

Ipak sad Vlada Srbije radi na tome da se primanja povećaju za veliku većinu stanovništva, pa je tako sada najavljeno da će da poraste minimalac ali i penzije da porastu. Naime ministar finansija Siniša Mali je danas objavio kako imaju dvije velike promjene u zakonskom sistemu za sada pa će tako da dođe do porasta plata svim radnicima koji su na minimalcu. Tako će naprimjer oni koji imaju zaradu od 30.000 dinara od iduće godine da dobije 32.156 hiljada dinara te to govori da će plata da bude veća za 2 hiljade dinara. Iako je sindikat zahtjevao da će dobije 34 hiljade, a idealan minimalac bi bio 37 te još uvijek nije izglasano.

Kada se govori o penzijama, za njih je najavljena sada povišica od 5.9 posto a tu penziju bi trebali da počnu dobijati početkom sledeće godine.

“Mi ćemo sada da na pravi način smo uspjeli da zaštitmo naše penzionere u ovoj velikoj krizi. Još jednom smo pokazali koliko pažnje moramo da posvetimo našim građanima.”