Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Da li mogu komarci prenijeti aktuelni korona virus: Sada se oglasio poznati Srpski ljekar te je sada svima JASNO – Apotekica

Da li mogu komarci prenijeti aktuelni korona virus: Sada se oglasio poznati Srpski ljekar te je sada svima JASNO

Aktuelna situcija i priče oko čega se se sve vrti jeste informacija o korona virusa. Nakon početka godine 2020. situacija je zaista drugačija nego li do sada. Sve je od mjeseca januara se promijenilo. Virus po imenu Covid 19, ili Korona je prvo počeo da se širi iz Kineskog grada Wuhana i za jako kratak vremenski period zahvatio je cijeli svijet. Najgore je bilo u mjesecu, martu i početak aprila. Cijeli svijet se borio protiv korone na sve svoje načine ali jedva. Ljudi su se borili da spase svoje živote i živote svojih namilijih. Kada su mislili da je došao kraj, ponovo se korona vratila i ponovo je tu.

Pitanje koje se sada postavlje jeste tokom ove epidemije, jeste da li su korona virus povezan sa komarcima i da li komarci mogu da budu prenosioci.

Imunolog po imenu doktor Srđa Janković je prije svega bio gost u jednom jutarnjem programu i to na Prvoj TV gdje je on tada odgovorao na sva pitanja gledatelja.

Pored velikog broja pitanja ali i nedoumica, pred kojima su se našli svi naši građani, Janković je odgovorio na pitanje da li mogu ti komarci da budu nosioci virusa korona i da naprave problem u vašem zdravlju.

-Kako se zna,nije to tako, ni ti bi bilo ko takvo nešto mogao da očekuje. Prvo, zato što je to faza takozvane za sada viremije tj Zadržavanje virusa prije svegga u krvi i to jako kratko i drugo jer je virus uglavnom takav da se prenosi kao uzroci množine i imaju mehanizam da bi dugo vremena opstali ali u samom komarcu oni propadau nakon što vas komarc ujede. To nije ni u jednom slučaju pasivan proces, komarac nije preniosioc kada se sve ovo sagleda.- objašnjava naš imunolog.