Da li je ovo moguće? RADNIK dobio otkaz jer je dolazi ranije na posao! – Apotekica

Da li je ovo moguće? RADNIK dobio otkaz jer je dolazi ranije na posao!

Jedna od filijala Lidl u Barceloni je otpustila radnika koji je imao 12 godina radnog staža u toj firmi, i to vjerovali ili ne jer je bio jako vrijedan.

Konkretno on je dobio otkaz jer je dolazio na posao ranije. On je dolazio ranije da bio se pripremila prodavnica za otvaranje.

Nakon ovog potresnog događaja, radnik se oglasio i rekao je da je otišao na sud da bi tražio da se ponovo vrati na posao.

Kako javljaju španjolski mediji El Pais koji je vrijedni radnik, po imenu Jean P. je stizao na posao ranije sat vremena prije nego li je počinjala njegova smjena i on je počeo tada da sprema prodavnicu za otvaranje.

Odluka o otkazu je napravljena i napisano je tu ” da je veoma teško on prekršio pravilo o radu u toj prodavnici” jer je Jean bez da se upiše stizao na posao “pravio porudžbine i spremao cijene ili je popunjavao tada palete proizvoda koji su se ispraznile.”

Katalonska filijala njemačkog poznatog lanca supermarketa je navela kako se na snimcima kamera za nadzor iz aprila vidi kako marljivi radnik stiže u prodavnicu u pet ujutro i to u periodu između “49 i 87 minuta” radio je da se nije upisivao da je stigao na posao.

OVAJ RADNIK JE prekršio pravila koja su jako stroga kod ovog trgovinskog lanca koji se odnosi za plaćanje radnika za svaki minut kada radi i pravilno prijavljivanje sati koje su provedene na poslu.

Otpušteni radnik je sada tužio bivšeg poslodavca suda , te je rekao da je nepravdeno ostao bez posla i asda traži da ga vrate na posao.