Čim popijete šolju kafe, morate da idete na wc odmah: Ljekari su sada dali pravi razlog tome i kada je razlog za brigu! – Apotekica

Čim popijete šolju kafe, morate da idete na wc odmah: Ljekari su sada dali pravi razlog tome i kada je razlog za brigu!

Jako veliki broj osoba nakon što popije tu prvu svoju kafu, jednostavno mora da ide na WC da bi obavili veliku nuždu.

Iako mnogi vjeruju da je to stvar neke prirode, drugi ipak govore da je riječ o nekom zdrastvenom problemu koji se dešava. Upravo radi toga naučnici sa jednog od univerziteta u Texasu su napravili istraživanje na miševima.

Mnogo osoba je primjetila da je dosta veća pokretljivost mišića nakon što se konzumira kafa, cijeva dobiju veću pokretljivost od kafe i to je sve bitno od same količine kofeina koje imate u svom tijelu.

Ovo istraživanje je pokazalo da su štakori nbaš kao i ljudi i da oni nakon te kafe moraju da obave veliku nuždu. BROJ bakterija u njihovom stomaku se nakon toga smanjilo. Predpostavljaju da je za ovako laksativno djelovanje koje se dešava od kafe zaduženo ni manje ni više kiselo svojstvo.

Naime u tom trenutku nivo želučane kiseline koja nastaje radi klorogena, kiselina koja se javlja iz kafe, aktivira automatski rad tvog probavnog sistema. Tako da ako osjetite potrebu da morate da odete hitno na WC nakon što popijete kafu, nemojte da brinete se jer je sa vašim zdravljem zaista uredu i da je to to sve normalno.

Da li ste vi osoba ta koja spada u red onih koji idu u wc odmah nakon što konzumiraju kafu. Da li kada na vas djeluje kao laksativ i pomaže vam kod pražnjenja crijeva. Sada vam je sve objašnjeno i nemojte da se brinete jer je to normalna pojava i istraživanja su to dokazala.