Cijela Srbija ali i region se tresu: U svim manjim i većim prodavnicama se nalaze! Nemojte da kupujete ovo mlijeko i ne dajite ga Vašoj djeci!

U Srpskim gradovima desila se oprskba prodavnica i može se reći da se to poboljšalo puno više nego predhodnih godina ali nije sve do mlijeka i dalje je to dostupno u prodavnicama. U Beogradu se to kratkotrajno mlijeko može pronaći u manjim prodavnicama uglavnom samo u ranim jutarnjim satima a kada se radi o dugotrajnom lijeku, trgovci uveliko se sada žale kako nema mlijeka sa 2.8 mliječne masti a to se jako puno traži.

Naravno, da mlijeko sa više mliječne masti mnogo više ukusnije nego obično vodenasto mlijeko koje ima ili 0 ili 1 % masti. Većina će kupiti to mlijeko jer će da smatraju da je dosta zdravije i da neće uticati na vašu težinu.

No, međutim napravljeno je istraživanje od magazina Circulation i pokazalo se da su svi oni koji su konzumirali često mlijeko sa više postotkom masti ali i jogurta i sireva, mnogi kažu da može se dobiti neka bolest.

Naime, vjerovatno je da će te moći dobiti neku gadnu bolest, koje 50 posto je sigurno i to nije zanemarljiva činjenica i treba se o tome voditi računa.

Naravno kada je razrijeđeno mlijeko, tada se dešava da se umanje hranljiva svojstva, kao i vitamine i proteine.

Naravno da nema iznenađenja da pedijatri djeci uvijek kada roditelji vode svoju djecu na kontrole, da im se daje mlijeko sa visokim udjelom masnoće, tako da nema razloga da ga odrasli izbjegavaju. Čim bebe to konzumiraju onda trebaju i odrasli da uzimaju.