Za ulazak na sajt kliknite ispod
Beograđanka u 9. mjesecu trudnoće je pozitivna na koronavirus! “Ni jedan ljekar ne želi da me primi na pregled!” Ne znam šta da radim, bolove imam… – Apotekica

Beograđanka u 9. mjesecu trudnoće je pozitivna na koronavirus! “Ni jedan ljekar ne želi da me primi na pregled!” Ne znam šta da radim, bolove imam…

U Srbiji je zadnjih nekoliko deset dana testirano nekoliko hiljada ljudi na korona virus a njih nešto više od 100 je bilo naime pozitino na virus a među njima je i dama Marina Mateković koja je žena iz Beograda koja je sada u devetom mjesecu trudnoće. INAČE JOJ SE TRUDNOĆA duži vremenski period vodi jako rizična i ona se sada razbolila a najgore je to što ne može da dobije pomoć ili potrebni savjet od ljekara. Radi toga, u velikom problemu je odlučila da treba da napiše jednu objavu na društvenim mrežama u kojima se navodi na koja je vrata sve kucala ali nije mogla da dobije neko rješenje a vi pogledajte kakvu je ona objavu napisala:

Dragi moji prijatelji,

Ja sam sada u devetom mjesecu trudnoće i prije samog poroda imam sada i koronavirus. Aktivan je. Jutros su rezultati testa stigli tri dana nakon gripe i groznice. Već tri dana se borim, gorim, kašljem i imam kratak dah i glavobolju. Nije lako pogotov u mom stanju i nadamo se da će uskoro ovo da prođe. Polako mi je sada bolje, pa vjerujem da će sve proći kao i gripa. Držite mi fige sada. Ono što je problem sada jeste birokracija i procesi koji su napravljeni “hajmo sada da se pravimo ludi.”

Ne mogu da idem u dom zdravlja jer ne primaju. Ni CTG neću raditi sve dok ne rodim.

-Porodilište ne smije me isto tako prihvatiti jer nisu kako treba opremljeni i tamo sam ja zakazala carski rez jer sam trudnica visokog rizika.. Samo su me odbili i nisu htjeli da pričaju.