Ako imate dlake u ušima to je prvi znak da imate ovo teško oboljenje: Odmah idite kod ljekara, jer vam tijelo šalje signale” – Apotekica

Ako imate dlake u ušima to je prvi znak da imate ovo teško oboljenje: Odmah idite kod ljekara, jer vam tijelo šalje signale”

Većina nas zna šta to može da dovede do rizika od srčanog udara ali i nekih srčanih bolesti: Genetika neka, težina ali i pušenje. Postoje neke faktori za koje nikada do sada niste sumnjali ali ovdje se naime radi o vašim ušima.

Prema nekim istraživanjima koje su napravljene, količina dlaka koje vi imate u ušima ili na ušima može da vam pokaže kakvo je vaše zdravlje. Stoga biste vi trebali da razumijete kako možete da spasite svoj život ako primjetite neke od promjena koje se dešavaju na vašem tijelu a do sada nisu bili prisutne.

Sigurno do sada nisteznali da je kosa to jeste dlake u ušima povezane sa bolestima srca. Prema nekim istraživanjima postoji neka veza između dlaka u ušima ali i početkom srčanog udara. Korijeni od ovog studija počinju još od 1973.godine kada je doktor po imenu Frank Sanders i njegov tim odlučio da obave ove studije.

Dr. Sanders T. Frank koji je 1973.godine i njegov tim su utvrdili da bore koje se javljaju na ušnom režnju mogu da pokažu na bolest od koronarnih arterija.

Njihova studija do sada je obuhvatila preko 43 muškarca i oko 20 žena koje su imale ušne navoje i dlake ali to je i početak srčanog udara. Dugotrajna izloženost androgenu kasnije se javljaju ugrušci u arterijama. Pet godina poslije ili 1989.godine je napravljeno još jedno istraživanje koje je pokazalo odnos ušne školjke ili koronarnih bolesti. Tu je bilo oko 215 pacijentana i rekli su kako bolest sa godinama jako napreduje.

Oni su proučavali preko 500 obdukcija i rekao je da većina pacijenata je imala probleme sa selezenom, ćelavost, dlačice u ušima i bore u ušima koje se javljaju.