Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Zaplakati ćete od boli: Otac prodao kćerku od 9. godina, starcu koji ima 55! – Apotekica

Nakon što su talibani zauzeli Afganistan i preuzeli vlast, došlo je do nastanka velikih kriza, koja će vremenom da zahvata sve više i sljedeći period će biti jako problematičan.

Još od davnina postoji ovaj problem u Afganistanu, odnosno da se ženska djeca prodavaju i stupaju u sklopljene brakove, pa čak i kada su maloljetna. Njima roditelji izaberu mladoženju i one moraju prihvatiti taj brak, iako nisu željele da se udaju.

Ova porodica živi u provinciji Badhis i oni su preživljavali od raznih humanitarnih organizacija, a svi članovi su radili i teške pslove, da bi za jedan dan zaradili samo tri dolara. Ali, kada su došli talibani i to su prestali dobijati, jer su oni sav novac preuzeli u svoj posjed.

Otac devetogodišnje Pawane, ima još sedmero djece i otkrio je kako ne može sve njih da prehrani, te da je jedino rješenje da proda ovu kćerku i zaradi novac sa kojim bi hranio ostalu djecu. Pawane je nekoliko puta otkrila kako ne želi da se uda, jer ima želju da završi školu i radi kao učiteljica, ali niko nije poslušao njene želje.

Jedan starac od 55. godina kupio je djevojčicu za 200 hiljada Afghanija, to je oko 2 000 dolara.

Šta vi mislite o ovome!? Pogledajte video i pišite nam svoje mišljenje u komentar!