Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Zanijemila od šoka! Ursula for der Lajen bila pored mrtvih tijela nakon masakra u Buči! Njeno lice ukazuje koje su se strahote desile! – Apotekica

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Layen, otišla je u Buchu, gradić koji se nalazi nadomak Kijeva, kako bi i sama svjedočila užasnim scenama koje su pogodile ovaj grad. Riječ je o jednom od najvećih pokolja koja su se desila u Ukrajini.

Mrtva tijela bila su u plastičćnim vrećama, a ona je bila u potpunoj nevjerici. Nije mogla da dođe do riječi od cijelog šoka koji je ugledala, a nakon što je zapalila svijeću za mrtve, odlučila je i da se obrati svim novinarima:

” Ovo što se desilo u Buchu je nezamislivo i nedopustivo. Ruska vojska, tačnije Putinova vojka je pokazala koliko su okrutni i zli ljudi. Evropska Unija će sada da pomogne Ukrajini koliko god je to moguće, da postane njena članica i pružimo pomoć koju moramo, a tražio je i ukrajinski predsjednik Vlodimir Zelenski.”

Ovaj grad je okupiran sa ravnodušnosti i nemilosrdnosti. Cijeli svijet je uz građane ovog grada, tuguju zajedno s njima, a vrijeme je da se brani demokratija i ljudskost.

Kako saznajemo ona će zajedno sa Josepom Borellom , najvišim diplomatom Evropske unije, da se sastane sa ukrajinskim predsjednikom Vlodimirom Zelenskim, negdje u Kijevu, kako bi mogli da se dogovore oko pomoći koja je potrebna ukrajinskom narodu.