Pjevačica Anabela Atijas se borila dugo godina. Ona je ispričala kako se operisala od teške bolesti na dojci i da je došla na rutinski pregled koji joj je spasio život u tom datom trenutku. Ona je jedna od mnogo poznati ličnosti koja se spasila a tada je imala samo 19 godina. Nikada se nije ustručavala i uvijek je javno o tome govorila.

Kako ej i sama rekla samopregled je bio ključan da je ona stigla do ljekara.

Naime ona je sa samo 20 godina operisana u Švedskoj 1995 godine. Imala sam tu sreću jer sam čula prijateljice koje su govorile o pregledu to jeste mamografiji. Slušala sam prijateljicu koja je rekla da je samokontrola jako bitna i to mi je ostalo u glavi.

U Švedskoj je zakonom zabranjeno da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled a ja sam se družila sa osobama koje su tih godina. Jedne večeri kada smo se vratile iz grada tuširala sam se i napipala sam kvržicu, panika me uhvatila, rekla sam majci i odmah smo otišle na pregled, urađena mi je za dva dana biopsija. Dva mjeseca sam bila na hormonskoj terapiji pa sam ostala i drugom stanju ali nisam dojila Lunu.