Marija Šerifović je jedna od naših jako kvalitetnih mladih pjevačica i ona je skoro svaki da u medijima i puni sve medije. Njena daska odskočna ukarijeri je bila pobjeda na Eurosongu sa pjesmom “Molitva” i to iz 2006. godine. O njoj se i prije pričalo ali govorilo se da je ona kćerka Verice Šerifović i niko se nije iznenadio kada su vidjeli koliko je ona zaista talentovana za muziku.

Roditelji dugo vremena nisu skupa, razvedeni su a ona rijeko je kada pričala o svom ocu jer kako kaže nema potrebe a on na sav glas se hvali. Marija godinama ima kućnog ljubimca i jako je vezana za njega. Naime prvo je imala psa Robija koji je umro ali je da bi se utješila nabavila i engleskog buldoga kojem je dala ime Hak. ona je napravila njemu i Instagram gdje svaki dan objavljuje sa njim slike ali i njegove same.

Danas ništa nije čudno kada ljudi prave profile svojim kućnim ljubimcima koje oni doživljavaju kao svoju djecu ali je MARIJA TAKO daleko otišla pa je svog psa nazvala sinom. Ona je i snimajući vlog svog psa dozivala i oslovila ga kao sina.