Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ukoliko Vam ostaju tragovi na zglobovima od nošenja čarapa: Obratite se ljekaru! – Apotekica

Normalno je da Vam se ponekad desi da ostane nekada trag od gume čarape. Ali stalno da Vam se to dešava i ne baš…

Tijelo Vam govori nešto jako bitno, možete otkriti da imate visok pritisak. Ili ukoliko noge oteknu to znači višak vode koji se nakupio vremenom. Nije bolno ali je neugodno i za oko. Visok krvni pritisak uzrokovan je zadržavanjem tekućine čime usporava rad srca- prenos krvi tijelom. Čime tijelo odgovara skupljanjem vode najčešće u donjim dijelovima.

Također i otkriva: Varikozne vene koje oslabe sa vremenom i ne mogu brzo vratiti krv u vaše srce. Tada se nakupi krv u venama, pa noge oteknu i veoma je bolno. Pri tome nastaju varikozne vene. Vene jednostavno ne propuštaju krv do Vašeg srca.

Može biti trag i od dehidracije, kada tijelo nema dovoljno vode. To dovodi do oštećenja krvnih žila, pa dolazi do skupljanja u okolnom tkivu. Najčešće otiču zglobovi zbog dehidracije. Ali i mnogi lijekovi mogu izazvati ovu reakciju.

Ako je oticanje često obratite se doktoru, ima načina kako da poboljšate: Mijenjajte položaj sjedenja, stojanja zatim koristite kvalitetnije čarape, smanjite so u prehrani… Koristite kompresivne čarape!