Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Priča koja ledi krv u žilama! U blizini Beograda Ana je ubila preko 100 osoba: Svima postavljala isto pitanje – Apotekica

Ana Drakšin (1838-1938) iz batanskog sela Vladimirovac, iz kraja 19. vijeka i početak 20. vijeka, krila se iza maske starice, koja je ubijala ljude. Navodno bila je travarka i narodski ljekar, jer je liječila ljude svojiim travama. Međutim ona je bila trovačica koja nosi teret preko stotinu ljudskih duša. U selu su se svi nje plašili, nadimak je bio baba Anujka. Svako ko je posjetio kraj je za njega bio tragičan, nažalost.

Baba Anujka imala je kafanu, pa je bila u komunikaciji sa dosta ljudi. A u susjednim selima davala je svoje napitke nesretnim ženama. To je bio ”čarobni napitak”, u koji bi baba Anujka stavljala arsen, i postavljala bi pitanje svakom svom klijentu ”Koliko je težak ovaj problem?”, naravno arsen je otrovan i znala je koju dozu da stavi. Govorila je da će nakon upotrebe njenog napitka osmi dan problem biti riješen, odnosno tačno na 8. dan žrtve bi umrle.

Ubijala je i trovala ljude, sve dok nije došla optužnica Nikole Momirova i Lazara Ludoškog, gdje ju je policija uhapsila u 90 godini života i osuđena je na 15g robije. Jedna priča da je baba Anujka puštena u 98 godini i da je dvije godine kasnije umrla, a druga priča jeste da je bila u požarevačkom zatvoru sve do Drugog Svjetskog rata, i da je umrla u 104 godini.