Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Turčin ušao u Ginisovu knjigu sa najvećim nosem! Evo kako zaista izgleda, a još uvijek raste.. – Apotekica

Sedamdesetjednogodišnji Mehmet Ozjurek ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja ima najveći nos na svijetu. On je nekoliko puta istakao da ga nije stid njegovog nosa i da mu on pruža bolji njuh.

”Moj njuh nije kao kod drugih osoba. Ako sam rekao ovdje nešto smrdi, niti jdna druga osoba neće reći da smrdi, a na kraju ćemo naći nešto da je stvaralo smrad. Ja njima tada samo kažem da oni ne mogu to da osjete, kao ja. Čim uđem u dvorište mogu da znam je li žena napravila ručak ili nije.”- rekao je Mehmet.

On je rekord oborio 2010. godine, nakon što je gostovao u jednoj emisiji ”Lo Show dei Record”, i tu je priv put njegov nos izmjerio neki profesionalac. Tada mu je nos bio dig čak 8,8 centimetara.

Obzirom da mu je nos rastao tokom godina, sada treba da se obezbejdi novo mjerenje, kako bi vidio koliko je narastao za ovih jedanaest godina. Nos kao i uši rastu tokom čitavog života. Ovo će biti jedini slučaj da osoba obori svoj lični rekord.

Postoje navodi da je u 19. vijeku živio Thomas Veders koji je imao mnogo veći nos, a on je iznosio 19 centimetara. U ovo ne možemo u potpunosti vjerovati, jer ne postoje nikakvi dokazi.