Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

SVI SU U STRAHU ! Na Hrvatskom jadranu se pojavilo ovo stvorenje, djevojka ga samo dotakla i završila u HITNOJ !! – Apotekica

Vjerovali ili ne na jednom srednjedalmatinskom ostvru uoceni su vatreni crvi. Kako smo saznali dva dana za redom je jedan muskarac isao da se kupa na istoj plazi, i svaki put bi u toj uvali gdje je plaza nailazio na vatrene crve. Kako su prenijeli hrvatski mediji, jedna zena je slucajno nogom dotakla tog vatrenog crva i hitno je zavrsila u bolnici. Navodno su ovi crvi otrovniji od ribe pauka. Nisu bas mali i dobro se vide, vatreni crv je duzine od 5 pa do 20 centimetara i kod njega ispod skrga izbijaju bijele heitinske cekinje koje su najcesce spustene prema dole.

Ako crv osjeti da mu prijeti opasnost, on svoje cekinje rasiri i podize prema dole, i tako sebe stavlja u obrambeni polozaj. Cekinje su veoma tanke. Buduci da iglice brzo pucaju njihov otrov vrlo brzo stize u tkivo grabljivca ili nepoznatog kupaca. Nakon uboda vatrenog crva javlja se jaka iritacija koze koja se manifestuje kao crvenilo ili veliki srab. Potrebno je da nakon uboda crva treba sto prije ukloniti zaostale cekinje.