Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Svi su ga ismijavali kad je počeo da pravi stepenice: Sada svi žele da imaju jedne ovakve, a evo i zašto.. – Apotekica

U današnje vrijeme možemo da eksperimentišemo i pravimo razne inovacije. Neki ljudi na početku ne razmišljaju tako, pa kada vide nešto drugačije i neobično počnu da ismijavaju te osobe, a tek kasnije shvate koliko je to lijepo, zanimljivo i unikatno.

Ovaj čovjek je dobio jednu ideju, kako bi mogao na drugačiji način da napravi pločice ispred ulaznih vrata. Ko god je ga od komšija ili prijatelja vidio, počeo bi da ga ismijava, ali on nikada nije htio da odustane od svoje ideje.

Vrijeme je prolazilo, a on je nastavio da radi ono što je zamislio, nije se obazirao na komentare drugih ljudi, jer je znao da će se na kraju svima svidjeti, kada vide kako izgleda završni dio.

Tako je i bilo, svi su na kraju ušutili i bili oduševljeni onim što je napravio. Stepenice nisu izgledale sastavljeno jedna sa drugom, nego kada ih posmatrate izgledalo je kao da lebde u zraku.

Na kraju su njegove moderne stepenice svima se dopale i poželjeli su da imaju kao i on. Ovo je samo dokaz da nikada ne trebamo da osuđujemo druge ljude, nego da ih podržimo u onom što rade.