Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Surov život mladića(16): Majka ga ostavila, otac mu je preminuo, živi sam u kući koja nema struje! Zbog dugovanja – Apotekica

Ovaj dječak prava sirota, bez oca i majke živi sam u kući koja nema nikakve uslove za život. Nije mogao birati ovakav život, komšije i društvo mu pomažu da preživi. Ne želi da ode u dom, niti da pređe u kuću sa uslovima koji su njegovi roditelji dobili od neke fondacije. Kako kaže: ” Ovdje su moji ljudi a i tu sam navikao da budem.”

Kuća koja uopšte nije u 21. vijeku, bez struje i vode. Kako kaže njegova svakodnevnica jeste da ujutru ustane, doručkuje zatim nahrani prasce, i za poslom ukoliko ima taj dan šta raditi. Otac mu je ostavio ovu kuću, ali on je nažalost preminuo. Veliki je dug za struju koji on sam ne može platiti, majku ni ne spominje. On ima i sestru ali se udala.

Okolina se brine o njemu, jer ne želi da ide kod hraniteljske obitelji, iako bi mu bilo bolje on je zadovoljan u ovoj kućici bez ičega. Odnosno bez neke osnove za život. Komšije kažu da je jako druželjubiv , miran i voljan pomoći u svaka doba.