Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Stavite omekšivač i opet odjeća bez mirisa? Evo zbog čega: Greška koju svi radimo,ispravite je i odjeća će vam mirisati sedmicama – Apotekica

Danas je veoma olakšano pranje veša,koje to rade umjesto nas. Međutim to može ponekad i da ne radi ”posao” onako kako mi očekujemo. U daljnem postu pročitajte nekoliko trikova koji će vam pomoći u pranju veša.

Da biste sačuvali odjeću da vam duže traje, perite je na nižim temperaturama. Time čuvate njenu boju, a opet će biti čista i mirisna kao i da ste je oprali na višoj temperaturi. Samo ručnici i posteljina bi se trebali prati na temperaturi 90°C zbog dezinfekcije.

Također i višak deterdženata može predstavljati problem. Trebalo bi znati pravu mjeru koja će biti dovoljno da bi se kako treba opralo. Previše deterdženta izaziva neugodan miris, a tek omekšivač.. Zbog njega odjeća se teže ispire. Pročitajte upute i doze koje se nalaze na veš mašini.

Nepravilno sušenje može uticati veoma loše za vašu odjeću. Ima nekoliko trikova kako ga sušiti. Prije svega ne koristite previše automatsko sušenje jer on previše isuši odjeću,pa kasnije odjeća bude jako gruba. A pletene i vunene materijale sušite na vodoravnoj površini.

I na kraju nemojte zaboraviti očistiti vašu veš mašinu od raznih preparata i hemikalija. Upalite jednom mjesečno praznu mašinu i tako riješite sve prljavštine koje su ostale.