Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

ŠOK I NEVJERICA! Otac Marinka Rokvića mučenički stradao, a niko o tome nije znao 2 godine! – Apotekica

Cijela javnost je potrešena nakon vijesti da nas je napustio Marinko Rokvić, a porodica još uvijek ne može da se pomiri sa tim. Bolno je i teško, a otkrili su nam da će Marinko biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju. Upravo na tom mjestu je sahranjen i njegov pokojni otac Drago.

Veoma mali broj ljudi znao je bilo šta o njegovom ocu koji je stradao u ratu u Bosni i Hercegovini. Nikola Rokvić je pokušavao svakog avgusta da uputi nekoliko riječi za svog djeda Dragu Rokvića i prisjeti se nesretnog događaja.

Često je napominjao kako mu je djed sahranjen 1997. godine.

” Bio je to prava ljudina i gromada od čovjeka, a to može da potvrdi svako ko ga je poznavao. Ne sjećam ga se mnogo, nego onako kroz maglu, uvijek je bio nasmijan i vedar, a na njegovom licu bi vidjeti da je ljut samo kad je nepravda u pitanju. Najviše je znao da opsuje Druga Tita”. ” – objasnio je Nikola.

Nikada ljude nije dijelio po vjeri i naciji, sve je volio, bilo mu je bitno ko je kakav čovjek. Baka je 1995. godine pobjegla za Beograd,a djed je ostao u Bosanskom Petrovcu i od tada niko ništa nije čuo za njega.

Tek poslije dvije godine, njegovo tijelo je pronađeno u grobnici sa mnoštvom drugih ubijenih. Pomoću obdukcije utvrđeno je da mu je prerezan vrat.