Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Sada je mogao biti živ: Jedan simptom je dugo ukazivao na bolest, a ljekari nisu na vrijeme shvatili! – Apotekica

Smrt pjevača potresla je cijeli region i iako je već prošlo neko vrijeme, njegova porodica, prijatelji i vjerni fanovi još uvijek ne mogu da se pomire s činjenicom da njega više nema.

Najprije su pronađene ciste u jetri, koje su uklonjene operacijom urađenom u novembru prošle godine. Tokom te operacije, ljekari su otkrili za agresivni karcinom koji se razvio u pankreasu. Već tada su imali lošu prognozu za njega, ali Marinko se borio.

Odmah je počeo da ide na hemoterapije kako bi se smanjio karcinom, ali pojavila se bakterija koja je djelovala ne njegov organizam i pogoršavala mu stanje iz dana u dan.

Pjevač je imao želju da posljednje dana svog života provede u porodičnom domu, a ne da bude smješten u bolnici. Najviše se oko njega brinula supruga Slavica, dok je Nikola pokušavao da pronađe bilo kakav način koji bi pomogao njegovom ocu.

Marinko ima jednu snimljenu pjesmu koja još uvijek nije ugledala svjetlo dana, a kako saznajemo njegova porodica će je objaviti, ali kada za to dođe pogodno vrijeme.