Zima odavno traje ali sada je tek ona prava sa snijegom i sa problemima koji idu uz nju. Naime veliki problemi su posebno povezani sa vozačima i muka im je svakidan. ujutro kada krenu prvo se brave odleđuju pa onda se muči paliti automobil a prema nekim prognozama temperature su ispod nule uveliko.

U nastavku imamo jedno rješenje i trik koji je sa svima podijelio automehaničar Dragan R koji radi u beogradskom autoservisu a on je objasnio šta se radi u tim svim situacijama.

Ako se desi da brava zamrzne onda bi bilo najbolje da naprskate sa sredstvom za odmrzavanje a ima toga na benzinskim pumpama. Ako nemat onda ugrijte ključ upaljačem ili kliještima. Ako zalede prozori onda upalite grijanje na najjače i čekajte. Stakla ne polivate nikada vodom jer dolazi do pucanja onda.

Ako auto vergla i ne može da upali problem može da bude akumulator ili linija koja dovodi goriv i radi toga je bolje da imate pola rezervoara. Ako auto ne pali od prve onda palite na kablove! Možete da krenete i u drugoj brzini jer tada pravi manje abrtaje.