Provjereno djeluje: Samo jedna kašika meda uvečer, riješiti će vaše mnoge probleme! Morate ovo da probate! - Apotekica

Provjereno djeluje: Samo jedna kašika meda uvečer, riješiti će vaše mnoge probleme! Morate ovo da probate!

Do sada smo imali mnogo prilika da čujemo kako med može da djeluje pozitivno na naš organizam, ali nikada niko nije otkrio šta sve on liječi. Naime, istraživači su dokazali šta sve med može da izliječi ako ga samo uzimate u pravo vrijeme.

Loading..

 

 

 

 

 

Mnogo puta su rekli da je med zdrav kada se jede u piću ili u hrani, ali da li znate šta se dešava kada ga uvečer uzimate i to samo jednu kašiku? Sigurno ne znate.

On daje snagu za idući dan, i priprema organizam za sve što će da mu se desi tokom dana. On je jednostavno kao neki laksativ, djeluje opuštajuće na naše tijelo.

Med sadrži hranjivu tvar koja se zove triptofan, a ta tvar pomaže pri svemu gore navedenom. Ona je jedini uzročnik svih gore navedenih izlječenja.

Kašika meda prije spavanja, idealna je za normalizovanje krvnog pritiska, s toga je jako dobro da se koristi. Zamislite samo, med je jako lijep i zato bi mogli da ga uzmete jednu kašikicu prije spavanja, zašto da ne.

Med pojačava imunitet, čini protiv infekcija uzrokovanih od gljivica, bakterija i drugih uzročnika. Med može da djeluje bolje nego neki antibiotik i zbog toga ga svi hvale, posebno stariji koji su iskusniji i znaju zbog čega to govore.

Facebook Comments
loading...
Shares