Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Prizor koji nimalo nije ugodan: Rijeka izašla na saobraćaj između Jablanice i Mostara! Ima i video na kojem se vidi ova strahota! – Apotekica

Ovih dana velike poplave zadesile su Bosnu i Hercegovinu, zbog kiša koje ne prestaju sa padavinama gotovo u cijeloj BiH. Aktiviralo se i dosta klizišta,tako da stanje postaje alarmantno, mnogo stanovnika je iz svojih kuća evakuisano.

Same površinske vode dosta su uticale na saobraćaj, da su neki saobraćajni skroz obustavljeni. Također put je jako otežan na M-17 magistralni put, između Jablanice i Mostara. Ljudi koji su zadeseni u trenutku ovakvih događaja, dijele videozapise kako bi druge građane informisali o situaciji koja nije nimalo dobra. Zbog kiše, obilne padavine nanose niz Čvrsnicu pa tako da površinska voda pada i otežava saobraćajni put.

Nekome je ovo atrakcija jer izgleda kao vodopadi, ali nimalo nije ugodno vozačima za koje nikako nije bezbjedno prolaziti. A kako meteorolozi javljaju ovih dana očekuje nas još padavina. Snimak koji su snimili nalazi se na ulazu općine Jablanica, kod Komadinovog vrela. Ovo je trenutna situacija kako izgleda put: