Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Prepolovite račun za struju: Ovo je razlog zbog kojeg dobijate velik račun, a trebate da isključite samo jedan uređaj! – Apotekica

Ovo je odličan način da smanjite račun za električnu energiju, a pored toga neophodno je da neke uređaje u svom domu isključite kada čujete grmljevinu. Danas ćemo da vam otkriti koji sve uređaji troše struju, pa čak i kada samo miruju.

Jeste li i vi među mnogima koji vole da ostave punjač za mobitel u utičnici , iako mobitel nije priključen na njega!? Ovo vam je velika greška, jer tada dolazi do potrošnje energije potpuno pespotrebno. Naravno nije tu u pitanju velika cifra, ali može dosta da se nakupi vremenom.

Dosta ljudi ne zna , da prijemnici rade i kada nam je isključen TV. Kada isključite televizor trebali biste i prijemnik, jer na ovaj način svaki dan dolazi do potrošnje 22 vata električne energije, koje zaista nema potrebe.

Ugasili ste televizor na daljinskom upravljaču i smatrate da je to gotovo!? Eh, niste mislili ispravno, jer idalje dolazi do potrošnje elekrtične energije. Na ovaj način televizor samo uspavate, ali ukoliko ga isključite iz utičnice onda ste spriječili bespotrebnu potrošnju električne energije.

Laptope i računare također, ne trebate držati priključene u utičnici ukoliko ga ne koristite. Na ovaj način dolazi do potrošnje 96 vati električne energije u toku dana.