Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Pred smrt Jović izrekao uvrede o Titu: ”On je najveći zlikovac ikada! Srpski narod je uvio u crno!” – Apotekica

Nakon smrti bivšeg šefa Predsjedništva SFRJ, objavljena je njegova knjiga u kojoj je napisao mnogo stvari o Titu. On je bio krvnik, ali i gospodin koji je sve srepsko likvidirao i polako potiskivao.

Borisav Jović nije mogao a da se ne osvrne na ponašanje Tita prema Srbima, pa je napisao knjigu ”Na rubu ponora” , gdje je Josipa Broza Tita predstavio kao velikog negativca, da takvu osobu nikada više u životu nije sreo.

Napisao je kako je Tito lukavi varalica, kakav se samo jednom rađa. Njegovo razmišljanje bilo je neumoljivo, a pred ljudima je predstavljao kako razmišlja otvoreno i polako. Ako je imao neku ideju, ona se morala realizovati, jer bi uvijek osmislio nekoliko varijati koje su mu trebale. Nisi mu mogao reći ”NE”, jer bilo je i drugarskih upozorenja, a kod nekih je završavalo i sa smrtnim kaznama.

Dugo smo bili s njim, a nikada nismo ozbiljno shvatili kako je on funkcionisao. Desetljećima smo mu pjevali pjesme, a kada je umro oplakivali ga i pisali tužne pjesme. Tek poslije mnogo godina uspjeli smo da shvatimo ko je zaista on, i da nije bio razlog zbog kojeg smo trebali da plačemo.

Jedino što smo mogli da naučimo od njega jeste da šutimo i ne iskazujemo svoje mišljenje. Srpski narod najviše pati zbog toga, jer je on sve srpsko potiskivao, te svakodnevno kršio ljudska prava.