Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Pravo ime Irfana Mensura niko ne zna: Otac mu je beg, a majka pripada grofovskoj porodici! Zbog čega je to krio, otkrivamo! – Apotekica

Glumac Irfan Mensur rođen je u Sarajevu, i njegovo pravo prezime je Kurić što malo ko zna. Majka Nada pripadala je grofovskoj porodici Alaupović dok je njegov otac bio iz begovske porodice.

Nakon razvoda njegovih roditelja, preselio se u Niš sa svojim ocem. Gdje je sa očevom drugom ženom Mimom Vukovi-glumicom, upoznao se sa glumom ujedno i zainteresovao. Također je i krenuo na fakultet dramskih umjetnosti zbog čega se i preselio se tada u Beograd.

Promijenio je prezime očevim imenom, Irfan Mensur uradio je zbog nove loze koja će ostati iza njega.Ima dva braka iza sebe i dva sina. Bivša manekenka Ljiljana Perović mu je podarila sina Filipa dok je glumica Srna Lango rodila Pavla. Pored mnogih uloga koje je ostvario kako na filmskom platnu, Irfan je prije deset godina sa svojom suprugom ušao u rijaliti Parovi i da je to bila životna prevara. Koja ga je mogla skupo koštati!