Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Poslije 40 godina riješena misterija: Smrt nultog pacijenta promijenila svijet, a evo ko je on… – Apotekica

Novinar Polo Brend dao je svoj intervju o dokumentarcu koji je snimio, a zapravo radi se o bolesti koja je početkom osamdesetih pojavila se među ljudskom populacijom. Desio se pravi haos, a kao što možete i predpostaviti riječ je o AIDS-u.

Poslije skoro četrdeset godina, on je uspio da sazna ko je nutli pacijent. Naime, njegvo ime je Džon Edi, a umro je u bolničkoj postelji.

Na osnovu svih papira koje je prikupio, prva dijagnoza koja je Dđona uspostavljena jeste rijetka upala pluća, da bi se kasnije ustanovilo da je preminuo od side. U tom periodu bilo je oko 400 zaraženih, dok je samo jedan uspio da preživi, te je i dan danas živ.

Bolest je izazvala veliku paniku i strah u svijetu, a na početku se mislilo kako bolest nastaje samo kod gej muškaraca. Svi oni su bili prognani , ismijavani i nisu smjeli da se pojavljuju među narodom.

Istraživanja su rađena u velikom broju kako bi se saznao ko je nulti pacijent. Kao glavni simptomi koji ukazuju na ovu bolest su iznenadni gubitak na težini, plitak dah koji dovodi do pneumocistične upale pluća.