Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Porodica nastradalog Miloša (21) u velikoj tuzi: ”On ne bi ni mrava zgazio, a sada ga oplakujemo , a ni tijelo mu nisu pronašli!” – Apotekica

Prije nekoliko dana oko popodnevnih sati desila se velika nesreća u tvornici raketnog goriva ”EdePro” koja se nalazi u blizini Bubanj Potoka. Tada je šestnaest osoba povrijeđeno , dok su dvije smrtno stradale.

Nažalost, tijela nekih osoba još uvijek nisu pronađena, a policija traga za njima. U pogonu proizvodne u tom trenutku nalazilo se stotinjak radnika, koji nisu ni slutili šta ih čeka.

Život je izgubio dvadesetjednogodišnji Miloš Saković , te šef sektora za raketno gorivo tridesetosmogodišnji Miljan Jojić. Porodici Saković niko nije javio da im je sin preminuo, nego su oni to shvatili na osnovu inicijala koji su objavljeni u vijestima.

”Bol je prevelika, ne možemo da dođemo sebi. Niko iz tvornice nam nije javio da je mrtav, a ljudi već dolaze kući i izjavljuju nam saučešća. Jaučemo , plačemo i molimo se Bogu da prnađu njegovo tijelo. Sve što znamo saznali smo isključivo iz medija. ” . ispričala je strina.

Otac nastradalog mladića je skrhan bolom, ne može da dođe sebi. Shvatio je da se desila nesreća, kada je vidio gusti crni dim iznad tvornice u kojoj je njegov sin radio.