Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Pećina u kojoj živi preko stotinu ljudi! Imaju sve potrebno za život,kuće,farme,čak i igralište!Pogledajte tek unutrašnjost! – Apotekica

Da li se to vraća staro doba i život u prirodi? Donosimo jako čudnu priču iz Kine. Gdje nam prikazuju da je čovjek najpovezaniji sa prirodom.

Priča potiče iz Guidžoi provincije, koja se nalazi u zabačenom dijelu Kine i njemu živi cijelo selo. Na obroncima nalazi se ta pećina, i do nje se dolazi jednodnevnim planinarenjem. Selo se nalazi na visokoj nadmorskoj visini,čak 1.800m. Pećina je zapravo jako nepristupačna, mada to nije zaustavilo mještane,koji su napravili sve što im je potrebno. Od škole koja je brojala oko 168 učenika, košarkaškog igrališta,farme itd.

Škola je nažalost zatvorena, jer smatraju da stanovnici Kine nisu pećinski ljudi. Djeca su prebačena u internat i vikendom posjećuju svoj neobični dom. Turiste je ova priča odmah privukla pa je ovo mjesto postalo ”popularno”. Samim tim i mještani su dobili prohodni put do vlastitog doma. Samo selo trenutno broji oko 100 mještana koji žive u njemu,koji se bave poljoprivredom i uzgojom domaćih životinja.