Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ovo su razlozi zašto u Srbiji žene sa 55. godina izgledaju kao babe! – Apotekica

U ovim godinama većina žena prestane da vodi računa o svom izgledu i izgledaju babasto. Moramo priznati da ima i onih koje sačuvaju svoj mladoliki izgled i idalje izgledaju perfektno, ali to je veoma mali broj.

Dosta žena počne da govori kako nemaju dovoljno novca kako bi očuvale svoj izgled, ali ne možemo uvijek da se oslanjamo na tu rečenicu, nego je vrijeme da počnemo više da cijenimo sebe i da očuvamo svoju ljepotu i zdravlje.

Jedan od glavnih razloga jeste ženino žrtvovanje, odnosno da će odvojiti novac za muža i djecu, dok za sebe neće ništa. Svjedoci smo da žene na našim prostorima stavljaju sebe na posljednje mjesto, sve ostalo im je preče, dok se na njenoj grbači nazi muž i djeca, a kasnije i unučad.

Drugi od razloga jeste višak kilograma. Sve veći broj njih postaju gojazne kako koja godina odmiče. U tridesetim godinama dolazi do usporavanja rada metabolizma, a samim tim i povećanja kilograma. Veoma je bitno da se povede računa o pravilnoj ishrani, povećanju fizičke aktivnosti ili češćoj šetnji.

Treći razlog je odabir ”muške” frizure. I sami možete primjetiti da dosta starijih žena ošiša se na kratko, jer im je navodno tako lakše, a i ne moraju često da idu kod frizera.