Ovo su jedini razlozi zbog kojih su vam ovih dana noge nateknute! Obratite dobro pažnju! - Apotekica

Ovo su jedini razlozi zbog kojih su vam ovih dana noge nateknute! Obratite dobro pažnju!

Svi ste primijetili da su vam ovih dana noge baš nateknute i da se nešto čudno dešava jer se to odjednom desilo vašim stopalima. Razlog može da bude jedan a može da ih bude i više. mi smo istražili i pronašli smo više razloga. Vjerovatno spadate u neku skupinu.

Loading..

 

 

 

 

 

Naime, ovih dana ako su vam noge natekle to je zbog nagle promjene vremena. Postalo je previše toplo a sve se odrazilo na vašim stopalima. Nažalost, niko nije u mogućnosti da to i promijeni.

Osim toga, stopala mogu da nateknu i zbog određenih zdravstvenih tegoba ali i zbog lijekova koje uzimate. Ukoliko imate povišenu tjelesnu temperaturu, i to može da bude uzrok.

Ukoliko imate mnogo posla, naravno da ćete i više vremena da provodite stajajući ali potrebno je sve da se radi u mjerama opreznosti.

Morate da pazite da dnevno unesete dovoljno tekućine u vaš organizam. Uvijek pijte vodu a posebno kada je ovoliko vruće.

Ukoliko su vam noge natekle a niste pili dovoljno vode, moguće je da dolazi do dehidracije. S toga se dobro pripazite. Možete i da masirate mišiće u potkoljenice jer to mnogo pomaže pri cirkulaciji krvi. Svakako, odmor kada je potreban da se i učini jer u suprotnom ništa neće biti isto bez vas.

Facebook Comments
loading...
Shares