Ovo sigurno niste znali: Popularni meteorolog otkrio gdje je najbolje da se sakrijete kada grmi i sijeva! - Apotekica

Ovo sigurno niste znali: Popularni meteorolog otkrio gdje je najbolje da se sakrijete kada grmi i sijeva!

Sigurno ste i vi jedna od onih osoba koja se mnogo plaši kada grmi i sijeva. Većina stanovništva jeste i sa razlogom smiju da budu uplašeni jer nikada ne možemo da znamo šta će da nam se desi.

Loading..

 

 

 

 

 

Mnogo priča postoji sa povezanosti groma i smrti, jer mnogi rade pogrešno kada grmi i ne plaše se udara. Ali trebali bi i trebali bi znati gdje se sakriti kada grmi. To je jako bitno da se zna.

Mnogo je ljudi poginulo u voćnjaku jer su se tu zadesili dok je grmilo, zatim se neki kupaju dok grmi a to nikako ne bi smjeli. Poznati meteorolog Nedeljko Todorović nam je otkrio i objasnio kako i šta da uradimo kada grmi.

Naglasio je da nikako ne smijemo kada grmi sjediti na otvorenom. Najbolje je i čak preporučljivo je da se uđe u kuću. Također, u planinskim predjelima da ne budemo jer je veća mogućnost od udara groma na takvim mjestima.

Najbolje je ako već nemamo gdje, da legnemo na zemlju dok se malo situacija ne smiri. Da se sakrijemo pod čvrsti objekat ili pod šipražje i da legnemo.

Po njegovim riječima, najsigurniji smo u nekim velikim zgradama u velikim gradovima, gdje su nabijeni objekti. Bitno je izbjegavati osamljena drveća i kuće. Tu je mogućnost groma veća.

Facebook Comments
loading...
Shares